exIN - Exit Interview

Ce este exIN (Exit Interview)?

Exit Interview este discuţia avută între salariatul care pleacă şi consultantul leoHR, în care obţinem informaţiile despre factorii care l-au determinat pe acesta să părăsească compania.

Beneficii exIN:

1. Cost efectiv: Realizarea de evaluări și cercetări privind punctele forte și punctele slabe ale companiei tale sunt costisitoare și consumatoare de timp. Exit Interview este ușor de efectuat, necesită puțin timp și investiții minime.

2. Un punct de vedere precis: Multe companii vor efectua anchete pe tot parcursul anului referitoare la gradul de motivare și angajamentul salariaților. Cu toate acestea, datele pot fi inexacte, deoarece angajații pot fi reticenți, manifestând o oarecare teamă în a dezvălui cauzele reale pentru care vor să plece din companie. Exit Interview-ul permite angajaților care pleacă oportunitatea de a împărtăși gândurile lor, fără a se teme de represalii.

3. Descoperirea climatului de muncă real: Multe întrebări într-un exit interview se referă la mediul de lucru. Poate fi destul de dificil să obții părerile reale ale angajaților cu privire la mediul de lucru din companie atunci când discută direct cu angajatorul. Ar putea părea că angajații sunt mulțumiți din moment ce nu există reclamații, însă politicile de HR din cadrul companiei tale poate nu creează acel mediu de muncă dorit.

4. Creșterea retenției: După ce identifici și corectezi orice tendințe negative pe care le găsești în companie, ar trebui să fii în măsură să crești gradul de implicare și satisfacție al angajaților tăi. Angajații motivați corespunzător și mulțumiți de mediul de lucru din companie vor duce la rezultate precum: reducerea înlocuirilor în cadrul companiei, reduceri de costuri, eficiență sporită și productivitate ridicată.

Avantajele exIN:
 • Oferă o imagine reală a mediului de lucru din cadrul companiei;
 • Aflarea cauzelor reale care îl determină pe angajat să plece, fără ca acesta să se teamă de represalii fiindcă este sincer;
 • Reținerea oamenilor valoroși în cadrul companiei;
 • Crearea unei viziuni pozitive a angajatorului în ochii salariatului care pleacă;
 • Obiectivitatea în realizarea procesului:
 • Scurtarea și îmbunătățirea procesului de recrutare;
 • Reducerea absenteismului angajaților;
 • Susținerea sau creșterea performanței organizaționale;
 • Creșterea gradului de implicare al angajaților în cadrul companiei, datorită motivării corespunzătoare și prin crearea unui mediu de lucru optim.

Dorim ca Exit Interview-ul să fie o situație de tip win-win, atât pentru compania ta, cât și pentru angajatul care pleacă. Astfel, tu afli care este percepția angajatului privind mediul de lucru și așteptările sale, putând astfel îmbunătăți aspectele vizate. Angajatul care pleacă va avea parte de o discuție sinceră, fără să se teamă de represalii și se va simți valoros pentru feedback-ul și opiniile sale.

De ce leoHR?
  • Este competența noastră de bază. leoHR investește în permanență - pasiune, timp, energie, mijloace financiare – în dezvoltarea consultanților săi și a know-how-ului organizațional, în vederea furnizării celui mai bun feedback, adaptat clienților săi, cu ajutorul rapoartelor și analizelor realizate. Aceste documente ajută clienții să adopte cele mai eficiente decizii cu scopul de a crește gradul de retenție și angajament în cadrul companiei.
  • Punem la dispoziție experiență și expertiză. exIN şi stayIN au fost folosite pentru prima dată de Leonard RIZOIU în 2006 în Canada. În Romania am început să livrăm aceste servicii în 2014. Anul trecut, mai mult de 12 companii din Automotive, Retail, FMCG, Manufacturing, Pharma, Banking & Financial Services, IT&C, BPO & Shares Service Center au primit suport şi rapoarte de exit şi stay interview. Am prezentat soluţii customizate managerilor şi team leader-ilor implicaţi în procese. Mai mult de 1000 de angajaţi au fost implicaţi în exIN şi stayIN şi toţi clienţii ne-au confirmat impactul pozitiv pe care aceste soluţii le-au avut în cadrul organizaţiilor.
  • Punem în centrul preocupărilor unei companii grija pentru angajați. leoHR gestionează cantități mari de date și cunoștințe. Dacă realizați acest proces, în condiții normale, în cadrul companiei, veți implica resurse umane, financiare, materiale și timp, care vor genera costuri suplimentare, iar rezultatele nu vor fi relevante, având în vedere gradul de subiectivism implicat în proces. leoHR oferă suportul necesar pentru specialiștii în resurse umane în vederea concentrării pe grija pentru angajați din cadrul companiei și pe rezolvarea rapidă și eficientă a problemelor lor.
  • Oferim o opinie imparțială și o analiză obiectivă, printr-o viziune de tip 360º. Consultanții noștri descoperă cauzele care duc la decizia angajaților de a părăsi compania cu ajutorul feedback-ului obiectiv oferit de aceștia, legat de lucrurile care funcționează bine și mai puțin bine în cadrul companiei. Cu ajutorul feedback-ului furnizat de respondenți, îți putem construi planuri de acțiune concrete pentru îmbunătățirea relație cu angajații, dar și politica de HR și procesele din cadrul companiei.
JSN Mini template designed by JoomlaShine.com